06-06-10

Working class hero

Open VLD wil de wachtuitkering afschaffen. Onder het liberale motto zeggen ze op hun site: 'De wachtuitkering zet letterlijk aan tot “wachten”, genereert werkloos-heidsvallen en houdt (laaggeschoolde) schoolverlaters niet uit de langdurige werkloosheid.'

 

Waaw. Ik moet het eerlijk toegeven. Ik voelde mij aangesproken. 5 maanden lang heb ik een wachtuitkering gekregen. And let me tell you, de volle 380 euro die ik kreeg, deden mij niet 'wachten'. En van een werkloosheidsval kan je al helemaal niet spreken.

 

Maar meneer De Croo maakt het mij wel gemakkelijk door dit standpunt. Weer een partij die ik van mijn stemlijstje kan schrappen.

21:00 Gepost door Beate in Actualiteit | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ik dacht da gij een vaste partij zou hebbe :-)
Ik ga hier maar niks zegge zeker :p ma 'k ga het toch doen. Mss heeft m wel een punt om da af te schaffe, nuja, willen werken en werk vinden zijn 2 verschillende dingen...

Gepost door: Robin | 06-06-10

Van een wachtuitkering kan je echt niet normaal leven hoor. Een erg grote besparing gaat de afschaffing ervan volgens mij (geen specialist) niet opleveren. Maar ja, zulke uitspraken doen het goed bij het doelpubliek van de VLD.

Gepost door: Castor | 07-06-10

Die wachtuitkering zou ik niet aantasten, de duurtijd van een werkloosheidsuitkering wel. En daar ben jij het misschien ook niet mee eens, maar ik vind wel dat daar een maximumtermijn op mag staan. Want langdurige werkloosheid begint natuurlijk onder andere ook bij een langdurige werkloosheidsuitkering.

Gepost door: PP | 07-06-10

Ik snap dat toch niet. Mensen hebben toch een minimum aan inkomen nodig. Stel dat er dan een limiet staat op de werkloosheidsuitkering. En wat als de termijn dan verstreken is? Wat gaan ze dan doen? Zeggen van sorry, ge moet het nu maar zonder inkomen doen. Als je geluk hebt, dat je een partner hebt, dan zal die mss nog voor een inkomen zorgen. Maar wat met al die alleenstaanden? Moeten die het dan ineens zonder inkomen redden. Dat gaat toch niet. Of gaan ze al die mensen dan doorverwijzen naar het ocmw. Die hun geld moet toch ook van ergens komen. Ik vind ook niet dat ze de wachtuitkeringen mogen afschaffen. Er zijn sancties genoeg om mensen te straffen die echt niet achter werk zoeken. Als ze vinden dat ze te veel wachten, dan moeten ze maar schorsen. En dan zitten ze te zeggen dat het een schande is dat er zoveel mensen in armoede leven.

Gepost door: Lies R | 07-06-10

'Wachtuitkering'. Wie vindt nu zo'n benaming uit? Waarom geen 'sollicitatiecheque' elke maand over een zekere periode mits aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Creativiteit zou heel belangrijk moeten zijn in de politiek. :)

Groetje

Gepost door: Willy | 08-06-10

@ Robin: Ja, ik heb zo mijn vaste partij. Maar je moet de andere opties bekijken, eh. :)
@ Castor: Op zich zal het wel een besparing zijn. Maar of dat het probleem van (langdurige) werkloosheid oplost, is een andere vraag.
@ PP: Op zich kan ik je wel volgen. Het zou wel gepaard moeten gaan met een degelijk activeringsplan. En dan denk ik nog dat niet iedereen geactiveerd kan worden.
@ Lies R: Schorsen lijkt me ook niet altijd de oplossing. Er zou dossier per dossier gekeken moeten worden naar de oorzaken van de langdurige werkloosheid. Gelukkig hebben ze hier meer en meer aandacht voor.
@ Willy: Creativiteit in de politiek! Dat zou het nog eens zijn! :D

Gepost door: beate | 08-06-10

De commentaren zijn gesloten.