25-11-09

Genieten

Met 1 collega werk ik heel nauw samen. Dat kan je wel ns voor hebben als je samen vorming geeft. Met z'n tweetjes schuimen we heel Vlaanderen af. Vorige week zaten we bv 's avonds op café in Blankenberge, rustig onze voorbereiding door te nemen. Deze week zelfde ritueel in Hasselt. Doordat we zo vaak samenwerken, komen af en toe ergernissen naar boven. Ik heb al meermaals hoofdpijn gehad door sigarettengeur. Mijn ochtendhumeur staat in groot contrast met zijn ochtendhumeur. Mijn collega maakt smakgeluidjes en fluit met muziek mee. (Ik krijg spontaan kippenvel van gefluit - en nee, niet op een aangename manier.) Onze humor is niet altijd hetzelfde en mijn collega zijn lach doet mij denken aan Goofy.

 

Maar...

 

Mijn collega is een filosoof. Uuuuren kunnen wij praten over alles en nog wat. Zalig is dat! Zeker omdat wij toch heel wat uren op de trein doorbrengen. Onlangs hebben we lang gebabbeld over wat 'genieten' is.

 

Genieten... Ben&Jerry's eten terwijl ik naar een chickflick kijk. Postsecret lezen. Verhalen van Jean-Paul Mulders lezen. Pink Princess haar pretoogjes als ze eten ziet. Onverwacht 'Beautiful day' van U2 horen. De geur van een nieuw boek. Lachbuien. Op de trein zitten met Prince op mijn iPod. Denken dat er geen chocolade in huis is en dan toch een reep vinden. Make up opdoen. Grappige mails krijgen van vriendinnen tijdens het werk. Om 6u wakker worden en dan beseffen dat ik er nog làààng niet uit moet omdat het weekend is. Knipogende mannen. Blije mensen zien. Kwissen. Cocktails. Stiekem buiten zitten met kop koffie en sigaret in de hand.

 

Waar geniet jij van?

20:24 Gepost door Beate in Beate says... | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Mijn haar laten wassen bij de kapster!

Gepost door: Robin | 25-11-09

rustig op het kantoor zitten, muziekje op en uw blog lezen ..

Gepost door: foxie | 26-11-09

Een goed boek, een avondje met mijn vriendinnen, een knuffel van mijn man, ...

Gepost door: Lena | 28-11-09

op de plee alle tijd hebben, en niet zoals op het werk waar het licht na 8 minuten steevast uitvalt, en je verweest achterblijft met de broek op de grond in één grote donkere stilte :)

Gepost door: casper | 30-11-09

Naar de EL gaan met jou :-)
En eten, uiteraard.

Gepost door: PP | 03-12-09

..weten dat Trucido binnen enkele dagen naar een ver exotisch land op vakantie vertrekt... ;)-

Gepost door: Trucido | 05-12-09

@ Robin: Oooh! Ja, da's zalig!
@ Foxie: Dat pakt mij nu. :)
@ Lena: Knuffels... indeed, da's instant genieten.
@ Casper: Hihihi... Hier gaat het tenminste nog 8 min. mee. Ooit zat ik op 'n toilet waar het licht na een halve minuut uitviel. Ik voelde mezelf nogal idioot omdat ik zo met mijn armen moest zwaaien de hele tijd. :)
@ PP: EL is toch net een stapje verder dan gewoon genieten, hehe!
@ Trucido: Aloha! Ik denk dat het genieten hier vooral gaat over 'ik ga en jij niet'. :) Veel plezier!

Gepost door: beate | 06-12-09

De commentaren zijn gesloten.