28-02-09

Eerlijkheid duurt het langste...

Dat is één van de wijze lessen die mijn ouders mij hebben meegegeven.

 

Gisteren lagen er 2 brieven op de keukentafel op mij te wachten. Eentje van de mutualiteit en eentje in een vieze bruine enveloppe. De enige keer dat ik zo'n enveloppe gezien heb, is toen ik onverwacht van de RVA (VDAB? Wie zal het zeggen...) een cheque kreeg omdat ik een online cursus had gevolgd. Ik was weer 9 euro rijker.

En inderdaad. Ook deze keer zat er een cheque in. Maar geen 9 euro. Wel 197 euro. Ik moet u niet zeggen dat mijn ogen begonnen te blinken van blijheid. Tot die radartjes in mijn hoofd begonnen te werken. Waarom zou ik zo'n bedrag krijgen? De brief van de mutualiteit bracht meer klaarheid in de hele zaak. Blijkbaar heb ik op 11 oktober 2008 in het ziekenhuis gelegen en kreeg ik mijn kosten vergoed. Ik geef toe, ik vergeet veel. Maar zoiets zou ik mij wel herinneren.

 

De meneer van de mutualiteit zei vanmorgen: 'Amai, er bestaan dus toch nog eerlijke mensen.'

 

Inderdaad, hier en daar vind je nog zo'n naïeveling. Het zal ons ver brengen in deze wereld... Lachen

16:32 Gepost door Beate in Beate says... | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Tuut, ik vind dat toch maar ferm dat je dat netjes doorgaf: vroeg of laat, zou het toch uitgekomen zijn. Om de simpele reden dat er iets niet klopte in de boekhouding, of dat de wetmatige eigenaar de centjes opeiste. Gelijk heb je!

Gepost door: T. | 01-03-09

En hoever zou het ons in deze wereld brengen erzonder? Proficiat, niettegenstaande een spreekwoord: minder eerlijk zou vaak eerlijker zijn. :-)

Groetje

Gepost door: Willy | 01-03-09

Hoewel ik uw eerlijkheid niet wil banaliseren maar het is niet dat je 200 euro gevonden hebt en dit eerlijk naar de politie brengt ...

Nu is er eigenlijk ook weinig anders dan je kan doen tenzij je over x maanden weer dat bedrag moet terug betalen.

veel succes nog (morgen/vandaag)

Gepost door: Foxie | 02-03-09

@ foxie You've got a point... Zoals zo vaak. :-)

Gepost door: beate | 02-03-09

"conflict reveals deep character" stel dat het 200.000 euro was geweest?...
wat dan? zelfde reactie?
aan 200 euro laat een mens zich niet kennen,toch?of vergis ik me nu? :-)

Gepost door: J.F. | 03-03-09

[b]@Beate[/b]

[i]"You've got a point... Zoals zo vaak''[/i] .. In het 'echte' leven zit ik er bijna altijd naast ... maar hier zeg/schrijf ik ook veel minder, kans op blunders is dan ook minder

Gepost door: Foxie | 03-03-09

@ J.F. Er zijn mensen die zich zelfs voor 50 euro laten kennen. En ik ben er bijna zeker van dat ik zelfs 200000 euro zou terug brengen. Zo idioot ben ik dan wel. Maar dan moet ik er ook geen slaap voor laten.

Gepost door: beate | 03-03-09

De commentaren zijn gesloten.